Waarom SEO belangrijker is dan ooit, zelfs tijdens COVID-19.

Waarom SEO belangrijker is dan ooit, zelfs tijdens COVID-19.

Terwijl het coronavirus het internetgebruik exponentieel heeft doen toenemen, heeft het ook het zoekverkeer naar zakelijke websites in veel industrieën doen kelderen. Betekent dit dat SEO nu nutteloos is voor uw bedrijf? Absoluut niet.

Deze post neemt een kijkje in de zaak voor en de voordelen van SEO voor kleine bedrijven – zelfs de niet-essentiële – bekeken door de lens van COVID-19 trends en gedrag. In deze post, gaan we het behandelen:

De impact van COVID-19 op het zoekverkeer.
Waarom SEO van belang is tijdens de coronaviruspandemie.
Waarom SEO vooral belangrijk kan zijn voor het MKB tijdens de pandemie.
SEO is belangrijk voor het MKB tijdens COVID-19
Het lijkt misschien alsof je tijdens COVID-19 tegen een behoorlijk zware SEO-competitie aanloopt, maar SEO is op dit moment niet nutteloos.

De impact van COVID-19 op het zoekverkeer
Je hebt veel mensen horen zeggen dat SEO nu belangrijk is omdat het internetgebruik het hoogste is dat het ooit is geweest. Het eerste deel van die uitspraak – dat SEO belangrijk is – is waar, maar de reden waarom er meer onderzoek nodig is. Laat me het uitleggen.

Ja, het internetgebruik is tijdens deze uitbraak explosief gestegen, maar vergeet niet dat “internetgebruik” niet uitsluitend betrekking heeft op online zoeken. Naast zoeken omvat het een breed scala aan activiteiten zoals elektronische transfers, virtuele vergaderingen, gaming, filmstreaming, mobiele apps, sociale media en nog veel meer.

SEO belangrijk voor het MKB tijdens COVID-19 online gedrag
Deze grafiek van Statista (gepubliceerd pre-coronavirus) laat ons zien dat internetgebruik meer omvat dan alleen online zoeken.

Dat wil niet zeggen dat het online zoeken niet is toegenomen. In een tijd die gekenmerkt wordt door zoveel vragen en een aanzienlijke toename van het aantal zoekacties thuis, is het zoekvolume zeker toegenomen, maar dan wel met een focus op gezondheid, nieuws en andere zeer relevante sectoren. Als gevolg hiervan heeft dit geleid tot een daling van het verkeer naar niet-essentiële zakelijke websites (waarvan vele kleine bedrijven) – zowel van betaalde als organische resultaten.

SEO belangrijk voor het MKB tijdens COVID search ad traffic daling
Betaalde zoekverkeersdaling, met dank aan onze COVID-19 Business Trends post.

Dit betekent dat SEO er heel anders uitziet, afhankelijk van de branche.

Voor relevante en essentiële bedrijven is SEO belangrijk om zich te onderscheiden en gekozen te worden boven de concurrentie in de zoekresultaten.
Voor niet-essentiële en tijdelijk gesloten bedrijven lijkt SEO eigenlijk veel minder belangrijk.
Maar SEO is belangrijk, en misschien zelfs essentieel, voor alle KMO’s tijdens de coronaviruspandemie. Lees verder om te leren waarom SEO op dit moment een waardevolle focus is voor uw bedrijf, evenals enkele concrete stappen die u kunt nemen om uw websiteverkeer positief te beïnvloeden.

Waarom SEO belangrijk is tijdens COVID-19
Hoewel er veel verkeerde informatie rondzwerft, blijven er veel feiten over die het belang van SEO benadrukken, ondanks de afname van het zoekverkeer.

Feit #1: COVID-19 is trending
Ja, het voelt alsof het voor altijd is geweest, en ja, het zal op lange termijn gevolgen hebben voor het gedrag van klanten en diverse industrieën, maar nee, het coronavirus zal niet voor altijd in de voorhoede van de zoektocht zijn. De vragen die uw klanten hebben, zullen daarentegen wel relevant blijven tot lang na de uitbraak.

Dit is niet om COVID-19 te minimaliseren: Het is nog steeds een belangrijk onderwerp, een serieuze zaak, en een voortdurende gebeurtenis. Het is gewoon een realiteit dat het na verloop van tijd zal verdwijnen.

SEO belangrijk voor SMB tijdens COVID-19 trendbreuk
Hoewel het nog steeds een serieuze en wereldwijde kwestie is, herinnert het afnemende volume van de zoekterm “COVID-19” ons eraan dat het toch een trend is.

Feit #2: De eeuwig-groene inhoud is nog steeds belangrijk
Het is oké om te schrijven over trending topics als ze betrekking hebben op uw bedrijf, maar deze pagina’s zullen natuurlijk in de loop van de tijd minder verkeer hebben. Ze zijn ook minder waarschijnlijk om te rangschikken in de eerste plaats, omdat toonaangevende merken en hoge autoriteit websites zullen domineren pagina een resultaten. Content die over steeds groenere onderwerpen binnen uw niche wordt geschreven, blijft daarentegen relevant en verzamelt in de loop van de tijd verkeer. Als zodanig is er nooit een slecht moment om content over evergreen onderwerpen te publiceren.

SEO belangrijk voor SMB tijdens COVID-19 goede SEO
Feit #3: SEO gaat niet alleen over verkeer
Het doel van SEO is niet alleen om het verkeer op de website te verhogen, maar ook om het gekwalificeerde verkeer te verhogen. Dit betekent dat bezoekers die de weg naar uw website vinden in het licht van tegengestelde trends zeer waarschijnlijk zeer geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft. In deze zin kan SEO u helpen bij het identificeren van hooggekwalificeerde leads voor uw bedrijf, zelfs als dit in de toekomst zal worden gekoesterd.

Feit #4: SEO winsten zijn op lange termijn
SEO gaat over het winnen van vertrouwen van zoekmachines, en de enige manier om dit te bereiken is langzaam, na verloop van tijd, door middel van consistente output. Aangezien aanzienlijke winsten uit SEO meestal pas na een maand of drie gebeuren, is er nu genoeg te doen dat de moeite waard is.Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1