human-resources planning

Ondanks het verslechterende coronavirusnieuws – met stijgende zaken in veel Amerikaanse staten – gaat de aandelenmarkt nog steeds hoger en slaat het records.
Maar er zijn een aantal goede redenen dat de aandelen stijgen.
Een andere potentiële stimulans, de versnelde ontwikkeling van behandelingen en vaccinatiekandidaten, het vermogen van de rest van de wereld om met het virus om te gaan en het relatieve belang van de zwaarst getroffen industrieën zijn allemaal redenen voor de beurswinst.
Neil Dutta is het hoofd van de economie bij Renaissance Macro Research.
Dit is een opiniekolom. De gedachten die worden geuit zijn die van de auteur.
Bezoek de homepage van Business Insider voor meer verhalen.
Voor het eerst sinds de bodem van de markt lijken de Amerikaanse aandelenmarkt en economie uiteen te lopen.

In de afgelopen weken heeft de snelle verspreiding van het coronavirus geleid tot nieuwe lockdowns of vertragingen in de heropening van de plannen in enkele economisch belangrijke staten: Californië, Texas en Florida, bijvoorbeeld. Dit blijkt overduidelijk uit de economische gegevens.

Volgens OpenTable, hebben de zittende dinerreserveringen nationaal gestagneerd aangezien de vertragingen in staten met verhoogde coronavirusspreiding bescheiden verbetering in het Noordoosten hebben gecompenseerd.

Gegevens van Homebase, een human-resources planning en tracking tool voor kleine bedrijven, toonde een scherpe daling van het aantal gewerkte werknemersuren in de afgelopen dagen, met dalingen onder leiding van staten die te maken hebben met COVID-19 uitbraken.

Tot slot zijn de aanvankelijke claims zonder werk, een meer algemeen gevolgde indicator, niet meer verbeterd. Na een gestage daling is de verbetering van de werkloosheidsclaims en, tot op zekere hoogte, de bredere arbeidsmarkt tot stilstand gekomen.

De voorraden zijn niet de economie, maar ook niet de economie. Waarom zijn de markten dan wel aan het herstellen in het licht van slecht economisch nieuws? Verschillende verklaringen zijn aannemelijk.

Redenen dat de voorraden nog steeds stijgen
Ten eerste is er geen tekort aan slecht nieuws over het coronavirus. De bereidheid van de markt om de economische gevolgen te negeren kan worden herleid tot een andere dosis fiscale steun die eind juli wordt verwacht.Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1