digitale marketing

De impact van Coronavirus op digitale marketing en effectieve oplossingen
Een snelle blik op enkele strategische stappen die uw digitale marketing en e-commerce inspanningen kunnen helpen tijdens Coronavirus tijden.

Auteur
Birbahadur Kathayat
Datum publicatie
23 juli 2020
Categorieën
Digitale marketing
30-seconden samenvatting:
Digitale marketing is geen quick-fix oplossing om vaart te maken. Het geeft u niet de hele dag door zichtbaarheid. Als u gebruik maakt van digitale marketing technieken zoals zoekmachine optimalisatie (SEO) of social media marketing (SMM).
Het gedrag van de consument is drastisch veranderd. We zien allemaal een andere consument vandaag de dag.
De prangende vraag blijft: “Welke strategieën moeten digitale marketeers volgen?
Medeoprichter van Lbswebsoft geeft u een snelle blik op enkele strategische stappen die uw digitale marketing en e-commerce inspanningen kunnen helpen tijdens Coronavirus tijden.
De verspreiding van de coronavirusziekte (COVID 19) heeft iedereen op de planeet getroffen. Dit is voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid wanneer meer dan 70% van de landen – waaronder ontwikkelde, ontwikkelingslanden en onderontwikkelde landen – onder de lockdownsfeer vallen. Het heeft al voor enorme onrust gezorgd in de wereldeconomie.

Mensen zijn hun baan kwijtgeraakt en hebben geen of slechts beperkte inkomstenbronnen meer, en vooral kleine en middelgrote bedrijven worden gesloten. Reuzen zetten veel van hun processen op een laag pitje. Ook een aantal overheidsorganisaties zijn gesloten als preventieve maatregel voor de verspreiding van het coronavirus.

Hoe het coronavirus de drijvende kracht is achter nieuwe veranderingen in digitale marketing
Coronavirus lockdown heeft veel bedrijfsprocessen gestopt, van productie, supply chain tot logistiek en marketing.

Sommige bedrijven hebben hun digitale marketingactiviteiten tijdelijk gesloten of gepauzeerd, onder verwijzing naar de gezondheidsproblemen van hun werknemers. Als u aan die kant staat, is wat u uiteindelijk zult hebben een drastische vermindering van het online verkeer, de verkoop, de betrokkenheid, het gesprek en het verlagen van de zoekresultaten.

Digitale marketing is geen quick-fix oplossing om aan dynamiek te winnen. Het geeft je niet van de ene op de andere dag zichtbaarheid. Als u gebruik maakt van digitale marketing technieken zoals zoekmachine optimalisatie (SEO) of social media marketing (SMM) – ik geloof dat u zich er al van bewust bent dat uw implementaties drie tot vier maanden tijd nodig hebben om resultaten te geven.

Dus, als u ervoor kiest om te stoppen met het werken aan digitale marketing, zou u na een kwart of zo een ernstige ondergang zien.

De oplossing
Dit is een moeilijke tijd voor ons allemaal. U als werkgever zult uw werknemers moeten motiveren om ervoor te zorgen dat het werk niet wordt vertraagd of stopgezet. Thuiswerken is een grote steun voor uw werknemers, maar ook voor uw digitale marketing.

Maar de belangrijkste vraag hier is, welke strategieën moeten digitale marketeers volgen?

Het gedrag van de consument is drastisch veranderd. We zien allemaal een andere consument vandaag de dag. Zoals hierboven vermeld, zijn de markten gesloten, zijn de benodigdheden niet op voorraad of worden ze tegen 30% tot 50% hogere tarieven verkocht, blijven de kopers en hun gezinnen thuis – waarvan sommigen hun baan hebben verloren en slechts een beperkte bron van inkomsten hebben.

Deze gedragsverandering heeft ook de marktscenario’s veranderd. We hebben een compleet andere markt te bedienen.

Met dat gezegd hebbende, zullen we een andere benadering van marketing nodig hebben.

Bronnen
Analytics De ultieme handleiding voor Forum Link Building in 2020
Analytics Top 5 SEO-fouten
Ontwikkeling Verbetering van de SEO & Developer Relationships
Analyse Hoe doe ik online concurrentieanalyse?
Ontwikkel een korte termijn strategie en zie hoe de marktomstandigheden zich gedragen.
Een pro tip voor digitale marketing is – houd het flexibel. Als er voorzieningen zijn voor wijzigingen in uw digitale marketingstrategie, kunt u zich aan elke situatie aanpassen.

Welke strategie past bij uw bedrijf en welke niet – het kan alleen worden gemeten nadat het is geïmplementeerd. Uw digitale marketingstrategie moet flexibel genoeg zijn om uit elke situatie te komen.

Terugkomend op de huidige corona-situatie, zult u een andere, korte termijn strategie moeten ontwikkelen om te implementeren tijdens de lockdown. U kunt beginnen met:

Begrijp het publiek
Beoordeel of er vraag is naar uw product
Evalueer de hoeveelheid websiteverkeer en de bron ervan
Merk op hoe het gebruikersgedrag op uw website
Bereid een marketingstrategie voor rond deze factoren. Als er vraag is naar uw product, kunt u een enorme hoeveelheid verkeer binnenhalen via uw lokale implementaties.

En als het niet in die categorie valt, kun je ze binnenlokken door kortingen en lockdown speciale aanbiedingen te bieden, zoals Neil Patel deed door veel functies van zijn Ubersuggest gratis en iCustomLabel.com deed door het aanbieden van gratis verzending tijdens de lockdown.

Meer aandacht voor pay-per-click (PPC)
Geloof het of niet, kosten-per-klik (CPC) blijkt meer op te leveren voor marketeers tijdens de corona lockdown. Aangezien het aanbod van goederen beperkt is, zijn er minder advertenties op toonaangevende marketingkanalen zoals Google Ads, Twitter Ads en Facebook Ads.

Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1

You can combine SEO, SMO with PPC in your digital marketing strategies. Here is how to get started on your per-per-click:

Identify your ad and campaign objectives
Discover the best marketing channel
Determine your funnel
Observe the results and refine your implementation
Organize webinars and webcast
Webinars and webcasts have emerged as a great marketing tool in recent.