Coronavirus Impact op Search Marketing
Google ontmoedigt herhalend gebruik van FAQ Gestructureerde Data Markup
Google heeft zijn richtlijnen voor het gebruik van gestructureerde FAQ-gegevens geactualiseerd met aanbevelingen voor repetitieve inhoud.
De volgende regel is toegevoegd aan Google’s ontwikkelaarsdocument voor gestructureerde FAQ-gegevens:
“Als u FAQ’s hebt die zich op uw site herhalen (d.w.z. dat dezelfde vraag en hetzelfde antwoord op meerdere pagina’s van uw site verschijnen), markeer dan slechts één exemplaar van die FAQ voor uw hele site.
Deze wijziging werd opgemerkt door Kenichi Suzuki die de informatie op Twitter deelde.
Vermoedelijk heeft Google de nieuwe regel over het markeren van herhalende inhoud toegevoegd om te voorkomen dat sites te veel plekken in de SERPs innemen.
Suzuki deelde voorbeelden van verdacht gebruik van gestructureerde FAQ-gegevens door Expedia:
In deze voorbeelden kunt u zien hoe dezelfde vragen over Tokio op verschillende pagina’s worden gemarkeerd. Het gebruik van gestructureerde FAQ-gegevens op deze manier gaat in tegen de nieuwe richtlijnen van Google.
In plaats daarvan moeten die vragen over Tokio slechts één keer worden gemarkeerd. Idealiter op een pagina die gewijd is aan vragen over Tokio.
Als dezelfde vraag op meerdere verschillende pagina’s moet worden opgenomen, moeten site-eigenaren zich onthouden van een markering telkens wanneer deze verschijnt.
Herhaalde overtredingen van de gestructureerde datarichtlijnen van Google kunnen ertoe leiden dat een site niet meer in aanmerking komt om te verschijnen in featured snippets.
Voor meer informatie over correct en onjuist gebruik van gestructureerde FAQ-gegevens, zie de documentatie van Google hier.
CATEGORIE NIEUWS SEO
Facebok
Twitter
Gekoppeld aan
E-mail
Lees het volgende artikel
Google’s SEO Best Practices voor Nieuws Uitgevers
Matt Southern / 28 februari 2020 / 2 min gelezen
308
Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 Test1 6Test2 6Test2 6Test2 6Test2 6Test2 6Test2 6Test2 6Test2 6Test2 6Test2 6Test2
5.3K
READS
Google’s SEO Best Practices voor Nieuws Uitgevers
Google publiceerde een korte gids vol met best practices voor websites die een belangrijke nieuwsberichtgeving bieden.
De gids richt zich met name op tools die nieuwsuitgevers kunnen gebruiken om een datarijke en boeiende ervaring voor lezers te creëren.
Hier zijn enkele van de hoogtepunten uit de gids.
Artikel Gestructureerde gegevens
Google raadt ten zeerste aan om artikelgestructureerde gegevens toe te voegen aan AMP-pagina’s, omdat deze pagina’s daardoor in aanmerking komen voor een verbeterde weergave in de zoekresultaten.
Verbeterde functies kunnen zijn:
Plaatsing in de topwinkels carrousel
Plaatsing in de gastcarrousel
Artikel wordt weergegeven als een visueel verhaal
Google herinnert uitgevers eraan dat AMP artikel markup kan worden getest en gevalideerd met behulp van de Rich Results Test tool.
“Voer de URL van uw pagina of een codefragment in, en de Rich Result Test toont de AMP-artikelen die op de pagina zijn gevonden (evenals andere rijke resultaattypes), en eventuele fouten of suggesties voor uw AMP-artikelen. U kunt ook de testhistorie opslaan en de testresultaten delen”.
Tot slot, met betrekking tot de gestructureerde gegevens van de artikelen, raadt Google aan om een publicatiedatum op te geven, zodat de zoekers kunnen zien hoe recent de dekking is.
Markeer live-streams
Sites die tijdens een evenement live-streaming video aanbieden, komen in aanmerking voor een “LIVE” badge in de zoekresultaten door de video te markeren met gestructureerde gegevens van BroadcastEvent.
Google raadt ook aan om de Indexing API te gebruiken voor optimale crawling en indexering:
“We raden u sterk aan de Indexing API te gebruiken om ervoor te zorgen dat uw live-streaming video-content tijdig wordt gecrawld en geïndexeerd. Met de indexerings-API kan elke site-eigenaar Google direct op de hoogte stellen wanneer bepaalde typen pagina’s worden toegevoegd of verwijderd. Hierdoor kan Google pagina’s plannen voor een nieuwe crawl, wat kan leiden tot relevanter gebruikersverkeer naarmate uw inhoud wordt bijgewerkt.
ADVERTENTIE
LEES VERDER
Update Google AMP Cache
Sites kunnen een update van de Google AMP-cache afdwingen door een updateverzoek te sturen. Dit is handig als pagina’s veranderen naar aanleiding van een live nieuwsgebeurtenis.
Gebruik nieuwsgerelateerde componenten voor AMP-pagina’s
Google raadt aan om de volgende nieuwsgerelateerde AMP-componenten te gebruiken:
<amp-live-lijst>: Voeg live content toe aan uw artikel en laat het updaten op basis van een brondocument.
<amp-script>: Start uw eigen JavaScript binnenin AMP-pagina’s. Deze flexibiliteit betekent dat alles wat je publiceert op je desktop of niet-AMP mobiele pagina’s, je kunt overbrengen naar AMP.
Voor meer informatie, zie de volledige gids van Google.
CATEGORIE NIEUWS SEO
Facebok
Twitter
Gekoppeld aan
E-mail
Lees het volgende artikel
Google’s reactie op Mozartikel Kritiek op SERP’s
Roger Montti Roger Montti / 28 februari 2020 / 9 min gelezen
453
AANDELEN
24K
READS
Google’s reactie op Mozartikel Kritiek op SERP’s
Google’s Danny Sullivan twitterde een reactie op een artikel van Dr. Pete Meyers. Het artikel, gepubliceerd op Moz, ging over een toename van de zoekfuncties die de traditionele 10 blauwe links naar beneden drukken. Danny stelde met het artikel interessante kwesties aan de orde die het verdienen om overwogen te worden.
Wat is een Organic Listing?
Het eerste punt dat Danny Sullivan besprak was de definitie van een organische lijst.
Het artikel definieert een organische lijst als de traditionele 10 blauwe links die naar een webpagina linken.
Al het andere wat het beschreef als “organische componenten” of “technisch gezien org”.